Перелік пам’яток Львівської області

Замок Даниловичів в смт Опесько на Львівщині

Замок Даниловичів в смт Опесько на Львівщині. Фото – Free Wind UA.

Львівська обласна державна адміністрація на прохання “Вікімедіа Україна” надіслала список пам’яток Львівської області, як Ви можете оглянути за посиланнями райони і міста. Найближчими днями пам’ятки Львівщини будуть включені до переліків пам’яток, запропонованих для конкурсу Вікі любить пам’ятки.

Конкурс “Вікі любить пам’ятки” розпочався 1 вересня і триватиме до 30 вересня. Кількість фотографій з України на конкурсі щойно перевищила 3 тисячі, забезпечуючи Україні 8-е місце серед країн світу і 1-е серед країн колишнього СРСР за цим показником. Кількість учасників конкурсу наближається до 200 чоловік.

Взяти участь у конкурсі може кожен бажаючий, завантаживши на Вікісховище власні фотографії пам’яток. Приймаючи участь у конкурсі Ви даєте можливість дізнатися про пам’ятки свого рідного краю як українцям, так і жителям усіх країн світу, що читають Вікіпедію – вільну багатомовну енциклопедію.  “Вікімедіа Україна” продовжує пошук партнерів конкурсу – Ви можете заохотити учасників конкурсу призами  та сувенірами і тим самим допомогти зібрати найбільшу колекцію фотографій укранських пам’яток на найвідвідуванішому некомерційному міжнародному сайті, яким є Вікіпедія.

Опубліковано у Культура і мистецтво | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

6 Responses to Перелік пам’яток Львівської області

  1. Antique коментує:

    Увага, в переліку присутні тільки села. Переліки районних міст зовсім відсутні. Невже потрібно подавати запит до кожного райцентру?

    Подобається

    • Чому? Районні центри присутні в кожному з районних списків: в Бродівському – Броди, в Буському – Буськ і так далі… Чи є й пропущені?

      Подобається

      • Antique коментує:

        А, здається, що відсутні міста обласного підпорядкування: Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Самбір, Стрий, Трускавець, Червоноград.

        В цих містах якраз розташована значна частина пам’яток.

        Подобається

  2. Перевірив – таки Ви праві. Але вони є, усього 11 міст включно зі Львовим, в понеділок, сподіваюсь, зможемо оновити файл.

    Подобається

    • Antique коментує:

      Дрогобич теж необхідно буде оновити, тому що й пригадав, що є деякий перелік за цим посиланням http://www.castles.com.ua/galicia.html (посилання на сторінці під фото) в якому є ці міста. Особливо цікаві Стрий, Дрогобич, Трускавець та Самбір. В Моршині лише три пам’ятки, в Червонограді одна. Борислав та Новий Розділ розділ взагалі відсутній.

      Я дивлюсь, що є конкурсні переліки Дрогобича та Самбора, але вони містять тільки пам’ятки національного значення, тому їх теж буде потрібно оновити.

      Подобається

  3. Олександр коментує:

    Чому відсутнім виявилося с. Білий Камінь, Золочівського р-ну з його пам’ятками?
    1. Костел Успіння Пресвятої Богородиці (1611 р.);
    2. Церква Святої Трійці (1900 р.).

    Подобається

Залишити коментар