В українській Вікіпедії завершився Тиждень Башкортостану

З 3 по 16 червня в українській Вікіпедії проводився Тиждень Башкортостану, приурочений до 10-річчя башкирської Вікіпедії. До цієї дати башкирські колеги поставилися серйозно, організувавши ряд заходів на підтримку Вікіпедії рідною мовою та популяризацію краю.

Українські вікіпедисти також зробили подарунок башкирським колегам, написавши та покращивши статті про Башкортостан українською мовою. Велика увага приділена українській тематиці, оскільки в Башкортостані проживає громада наших співвітчизників.

Тиждень проходив у загальноприйнятому для української Вікіпедії форматі, проте мав певні особливості. До організації долучились також башкирські вікіпедисти, які допомогли сформувати список статей. Крім того, кожен башкирський вікіпедист мав нагоду написати перелік тих статей, які він хотів би бачити, і варто відзначити, що всі запитувані статті у переліку написані українськими колегами. У Тижні також запропонований список статей зі спеціальних номінацій, і, найголовніше, найактивніших учасників башкирські колеги планують нагородити подарунками.

Від імені українських вікіпедистів ми вітаємо наших башкирських колег з 10-річчям башкирської Вікіпедії та бажаємо їм продуктивної роботи в розвитку вільних знань рідною мовою! А всім українцям бажаємо писати більше статей до нашої Вікіпедії і принагідно інформуємо, що наразі в українській Вікіпедії триває Астрономічний тиждень та розпочався Тиждень екології, до яких кожен також може долучитися!

Опубліковано у Вікітижні | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар