Українська Вікіпедія — на другому місці в світі

За темпами зростання популярності серед 20-и найвідвідуваніших Вікіпедій — українська на другому місці в світі після китайської.

У грудні 2011 року популярність української Вікіпедії виросла на 69% в порівнянні з груднем 2010 і становила 49,2 мільйона переглянутих протягом місяця сторінок.

В 2011 році було створено 101 тис. нових статей. За числом статей — їх зараз більше 350 тис., українська Вікіпедія протягом року перейшла з 16-го на 14-е місце серед 282 вікіпедій світу.

В 2011 був подоланий ще один рекорд — число активних користувачів (тих що протягом місяця зробили хоча б одну правку), вперше перевищило 2 000.

Ці результати були б неможливими без невтомної жертовної праці сотень добровольців, які наповнюють Вікіпедію — світову скарбницю вільних знань українським вмістом. Однак ті, хто не може писати статей, можуть допомогти матеріально.

Правила Вікіпедії не дозволяють платити редакторам, однак «Вікімедіа Україна» на пожертви меценатів стимулює редакторів непрямим способом — організовує краєзнавчі експедиції, конференції для спілкування і обміну досвідом вікіпедистів, проводить конкурси з написання статей на певну тематику.

Джерело: http://stats.wikimedia.org/EN/TablesPageViewsMonthlyCombined.htm

Файл для побудови графіка: pageviewsmonthly.xls

About Юрій Пероганич

1961 року народження, громадський діяч в ІТ, освіті, культурі https://fb.com/perohanych, +380 67 505 1201
Опубліковано у Статистика | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

1 Responses to Українська Вікіпедія — на другому місці в світі

  1. Сповіщення: Українська Вікіпедія вийшла на друге місце в світі за зростанням популярності | crowler-pcworld

Залишити коментар