П’ята Вікіекспедиція – початок довготривалої співпраці

11 травня у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику пройшла п’ята за ліком українська Вікіекспедиція. Під час зустрічі була досягнута принципова домовленість із керівництвом заповідника про майбутню співпрацю з ГО “Вікімедіа Україна”. Така співпраця передбачає сприяння в наповненні статей Вікіпедії про Києво-Печерську Лавру, установи і організації, які перебувають на її території фаховими текстовими і фотоматеріалами.

Окрім чудової фотоекскурсії, учасники Вікіекспедиції мали можливість поспілкуватися з народним художником України Миколою Сядристим, який подарував для використання у проектах Фонду Вікімедіа каталог своїх унікальних мікромініатюр, виконавчим директором Фонду відтворення видатних пам’яток історико-архітектурної спадщини імені О.Гончара Валентиною Іршенко та заступником Генерального директора заповідника з наукової роботи Валентиною Колпаковою.

Тепер, переконані організатори, справжня перлина України, якою є Києво-Печерська Лавра, буде ще доступнішою. Адже Вікіпедія – найпопулярніший енциклопедичний ресурс світу і гідне в ній представлення сприятиме популяризації заповідника.

А в учасників Вікіекспедиції попереду кропітка робота: опрацювати відзнятий фотоматеріал, розмістити його у Вікісховищі та наповнити статті Вікіпедії отриманою під час заходу інформацією. Зробити це редактори української Вікіпедії обіцяють протягом травня.

Опубліковано у Вільні ліцензії, Проекти з партнерами | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар