Сікорські читання

Про перспективи співпраці української Вікіпедії, Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди та Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» розповів на Всеукраїнському історико-культурологічному форумі “Сікорські читання” голова правління ГО “Вікімедіа Україна” Євген Букет.

Така співпраця, зокрема, може бути розгорнута через проект ГАМУЗ (GLAM), Вікіекспедиції, фотоконкурс “Вікі любить пам’ятки”, а також запровадження редагування Вікіпедії в навчальний процес педагогічного вузу.

Запровадження сучасних інформаційних технологій у навчальний процес, за словами ректора ПХДПУ ім. Г. Сковороди Віктора Петровича Коцура, є пріоритетним. Тож, проректор з наукової роботи ПХДПУ Сергій Миколайович Рик запевнив, що угоду про співпрацю вузу з ГО “Вікімедіа Україна” буде розглянуто на найближчій вченій раді. Проект типової угоди вже надісланий до ректорату навчального закладу.

Отже, незабаром матимемо значне покращення статей про Переяслав-Хмельницький та Переяславщину в українській Вікіпедії.

Опубліковано у Наука і освіта, Проекти з партнерами | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар