Студенти Львівської консерваторії наповнюють проекти Вікімедіа записами творів Лисенка

Файл:Нижанківського, 5.JPG

Львівська національна музична академія. Фотографія з конкурсу “Вікі любить пам’ятки”, автор – Zatushevskyy

На Вікісховищі з’явилася категорія “аудіофайли творів Миколи Лисенка“, над наповненням якої працюють студенти Львівської національної музичної академії, що носить ім’я фундатора української композиторської школи. Твори Миколи Віталійовича записуються на студентських концертах і завантажуються на Вікісховище на умовах вільної ліцензії CC BY-SA, завдяки чому можуть вільно розповсюджуватися і тиражуватися за умови вказання виконавців творів і збереження  ліцензії. Всі ці записи можна прослухати і безпосередньо зі сторінки про видатного композитора в українській Вікіпедії.

Ініціатором проекту виступив студент Львівської консерваторії Юрій Булка, який редагує Вікіпедію більше 4 років, а нещодавно став членом “Вікімедіа Україна”. Раніше Юрій двічі організовував у Львівській консерваторії вікі-тренінги – у жовтні 2011 та у жовтні 2012,  і тепер Львівська консерваторія стала одним із перших вишів,  що долучаються до систематичної роботи над наповненням проектів Вікімедіа.

Залучення студентів до наповнення Вікіпедії та її братніх проектів не тільки збагатило би електронну скарбницю знань, але і було би корисним для самих студентів. Зокрема, як зазначають волонтери міжнародного проекту «Wikimedia Outreach», студент, який розміщує свої роботи у проектах Фонду Вікімедіа, відчуває, що його роботу «читатимуть тисячі», що його робота для багатьох буде корисною, і, нарешті, він зможе продемонструвати свою роботу друзям або рідним. Звичайно, це стосується як написання статей у Вікіпедію, так і завантаження мультимедії.

Вікмедіа Україна зацікавлена у розширені співпраці з навчальними закладами. На сьогодні меморандуми про співпрацю вже укладені з трьома вишами – Київським, Харківським та Сумським університетами.

Опубліковано у Культура і мистецтво. Додати до закладок постійне посилання.

3 Responses to Студенти Львівської консерваторії наповнюють проекти Вікімедіа записами творів Лисенка

  1. dixonds коментує:

    Поправте “Wikimedia outrerach”

    Подобається

  2. Юрій Пероганич коментує:

    Поправили. Дякуємо.

    Подобається

  3. свиноматка коментує:

    Дуже цікаво читати дакі детальні новини із цифрами. Статистика є чимось наріжним коли йдеться про результати. Круто, надихає!

    Подобається

Залишити коментар