У Львові відбулися два віківишколи

Віківишкіл бібліотека ЛНУ019

Під час віківишколу у Науковій бібліотеці ЛНУ імені Івана Франка.
Користувачка Zlir’a.

До 10-річчя української Вікіпедії львівські вікіпедисти i вікімедійці провели два віківишколи. Перший із них пройшов 30 січня у комп’ютерній аудиторії Наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. Івана Франка; другий — 5 лютого у книгарні «Є».

На першому віківишколі основними мовцями були член Правління ГО «Вікімедіа Україна» Юрій Булка і користувачка української Вікіпедії Zlir’a, а під час вишколу у книгарні «Є» до них приєднався історик-геральдист Андрій Гречило, який розповів про роль Вікіпедії для суспільства і про участь фахівців у наповненні Вікіпедії, а також користувач Helgi, який продемонстрував можливості нового візуального редактора, нещодавно увімкненого у Вікіпедії.

Окрім того, у віківишколах брали участь вікіпедисти DixonD, Володимир Ф та Bunyk, які також дали низку корисних порад і відповідали на запитання відвідувачів.

Під час віківишколу у книгарні «Є».
Андрій Гречило та Zlir’a.

Основною метою віківишколів було донести до людей усвідомлення того, що Вікіпедію творять волонтери і її поліпшувати може кожен, заохотити їх долучатися до редагування Вікіпедії, а також допомогти присутнім легше орієнтуватись в основних правилах і політиках вільної енциклопедії і продемонструвати основні технічні аспекти, пов’язані з редагуванням Вікіпедії.

Віківишкіл, проведений у Науковій бібліотеці ЛНУ імені Івана Франка, мав також практичну частину, коли відвідувачі самостійно зайшли у Вікіпедію, зареєструвались і зробили свої перші редагування, користуючись порадами досвідчених вікіпедистів.

Під час підготовки до львівських заходів вікіпедисти започаткували спеціальну сторінку Вікіпедія:Віківишколи, де склали план проведення стандартного віківишколу, а також підготували сторінку з початковими діями у Вікіпедії, на яких відвідувачі можуть попрактикуватись безпосередньо під час заходу.

Загалом на віківишколах побувало близько 40 людей.

Аудіозапис віківишколу 5 лютого ви можете завантажити із Вікісховища або прослухати безпосередньо на цій сторінці:

Згадані заходи відбулись за сприяння Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка  (30 січня) та книгарні «Є» (5 лютого), які надали приміщення та технічне забезпечення для їх проведення.

About YurB

http://diasp.eu/u/yurb
Опубліковано у Наука і освіта, Публічні заходи, Уроки вікі | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар