Конкурс триває! Пишемо у Вікіпедію про Болгарію та Чехію

Конкурс статей у Вікіпедії CEE Spring 2015 триває! І ми продовжуємо писати статті про країни Центральної та Східної Європи. Запрошуємо усіх охочих! Коли б Ви не приєдналися, завжди є шанс отримати приз, а користь Ви принесете в будь-якому випадку.

Від 4 до 10 квітня триває тиждень Болгарії та Чехії.

Болгарія знаменита багатьма речами, зокрема своїми Золотими пісками на Чорному морі, які приваблюють туристів звідусіль. Чому б Вам не написати статтю про Золоті піски, якої так бракує в енциклопедії!..

Оберемо навмання цікавинку болгарської кухні: з перших страв виділяється таратор — холодний суп з йогурту, огірків, часнику і тертих горіхів. Для непідготовленого туриста набір може здатися дивним, але це смачна і корисна страва.

Водоспад Райското пръскало, Балканські гори (фото Rusalina) https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Райско_пръскало.jpg

Водоспад Райското пръскало, Балканські гори (фото Rusalina)

Рільський монастир (фото Kyle Taylor, CC-BY-2.0) https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rila_Monastery_interior_view.jpg

Рільський монастир (фото Kyle Taylor, CC-BY-2.0)

Друга держава, про яку пишемо статті цього тижня — Чехія. Чи Ви знали, що найперші в Європі природні заповідники — Жофінський праліс і Боубінський праліс у Шумаві — заявлені на території сучасної Чехії ще в 1838 році?

Ще один цікавий факт — найчисленнішою діаспорою у Чехії серед імігрантів є українці, яких мешкає в країні понад 120 тисяч.

Замок Křivoklát (фото Onufry Porechnyj, CC-BY-2.0) https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Křivoklát_from_Onufry_Porechnyj_Flickr.jpg

Замок Křivoklát (фото Onufry Porechnyj, CC-BY-2.0)

Замок Hluboká (фото Tomas62) https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hluboká_v_noci_001.jpg

Замок Hluboká (фото Tomas62)

Запрошуємо Вас писати нові статті і доповнювати ті, що вже є — культурні, природні, суспільні пам’ятки й аспекти життя Болгарії і Чехії чекають Ваших працьовитих рук в українській Вікіпедії!

About Vira Motorko

фанатка Вікіпедії
Опубліковано у Вікітижні, Конкурси | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар