Дописувачем Вікіпедії вперше став діючий міністр

До Міжнародного дня пам’яток і визначних місць, який відзначається сьогодні, була створена стаття про цей щорічний день у Вікіпедії. Її створив учора Міністр культури України В’ячеслав Кириленко — і це перша стаття у Вікіпедії, створена міністром.

У Вікіпедії зазначається, що Міжнародний день пам’яток і визначних місць «спрямований на підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження її для подальших поколінь».

Авторів статті можна переглянути на сторінції історії редагувань відповідної статті у Вікіпедії.

Про створення статті міністр повідомив у своєму Твіттері:

FireShot Screen Capture #021 - 'В'ячеслав Кириленко on Twitter_ _Створив для Вікіпедії тематичну статтю про Міжнародний день пам'яток і визначних мі (1) На сайті Міністерства культури України зазначається, що міністр закликає й інших людей активно долучатися до створення статей Вікіпедії.

Раніше колишній міністр освіти штату в Канаді Давід Томас Кінг вже редагував Вікіпедію, але на той момент він уже залишив свої владні повноваження. Його акаунт на Вікіпедії можна переглянути тут.

Творці, адміністратори та редактори Вікіпедії нагадують, що писати статті до Вікіпедії та редагувати їх може кожен. Принциповими є лише дотримання авторських прав, нейтральності точки зору та критеріїв значимості, а також зазначення авторитетних джерел.

Опубліковано у Поточні події, Співпрація з державою | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

2 Responses to Дописувачем Вікіпедії вперше став діючий міністр

  1. Алекс Цікавий коментує:

    А у англомовних новинах вікіпедії ця новина буде?

    Подобається

Залишити коментар