Вікіпедія потребує більше статей про Угорщину, Грецію та Кіпр

Мандрівка із CEE Spring скеровує нас на південь у напрямку Балкан і Середземномор’я. Адже настав наступний тиждень міжнаціонального конкурсу статей у Вікіпедії — впродовж 18-24 квітня пишемо про Угорщину, Грецію та Кіпр.

Напевно, Вам ці країни достатньо відомі, тож чи треба говорити багато? Ми нагадаємо Вам кілька цікавих речей — і нумо писати й дописувати статті!

Угорщина — сусідка України. Ця держава знаходиться в самісінькому центрі Європи й подарувала світові таких славетних осіб як композитор Ференц Ліст, футболіст і тренер Ференц Пушкаш, винахідник Ерно Рубік і шахістка Юдіт Полгар.

На початок тижня у Вікіпедії все ще бракує статей про Будапештський університет технології й економіки, мученицю Шару Шалкахазі й угорський рок 🙂

Парламент Угорщини. Фото зроблене з даху будівлі MTESZ (фото Szász Pál, CC-BY-SA-3.0) https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Parlament003.jpg

Парламент Угорщини. Фото зроблене з даху будівлі MTESZ (фото Szász Pál, CC-BY-SA-3.0)

Кіпр — дивовижна острівна країна. Біля скель на Кіпрі, за легендою, народилася Афродіта. І Ви напевно чули про місто з цікавою назвою Пафос, співачку Іві Адаму, футбольний клуб АПОЕЛ. Ні? Читайте!

І пишіть про музику Кіпру, аеропорт Ларнаки чи турків-кіпріотів.

Берег Кіпру неподалік від Пафоса (фото Vladimer, CC-BY-SA-3.0) https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2rocks.jpg

Берег Кіпру неподалік від Пафоса (фото Vladimer, CC-BY-SA-3.0)

Греція — держава із милозвучною самоназвою «Еллада» (гр. Ελλάδα). Вірогідно, найбільш відома нам своєю культурою, міфологією, архітектурою, літературою: давньогрецький театр, Олімпійські боги, Парфенон, Сократ, Сапфо… о, скільки всього!

Натомість Ви, саме Ви ще можете написати у Вікіпедію про Візантійську ГреціюPhoenix theophrasti або Ахілліон.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Greek_-_Procession_of_Twelve_Gods_and_Goddesses_-_Walters_2340.jpg

Гестія, Гермес, Афродіта, Арес, Деметра, Гефест, Гера, Посейдон, Афіна, Зевс, Артеміда й Аполлон.

Список статей до створення і покращення впродовж конкурсу дивіться тут. Дізнавайтесь більше, діліться знаннями, творіть інформаційний простір українською — і боріться за призи! CEE Spring 2015 триває.

Опубліковано у Вікітижні, Конкурси | Теґи: , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар