Про що ще не написала Вікіпедія? Латвія, Литва, Македонія

Триває напевно найдовший і найширший конкурс статей у Вікіпедії. До 31 травня ми маємо написати статті про 27 країн Центральної та Східної Європи. Не вагайтесь брати участь — адже у цей самий час наші сусіди по Європі пишуть своїми мовами статті про Україну!

25 квітня — 1 травня у Вікіпедії триває тиждень Латвії, Литви та Македонії.

Отже, Латвія. Країна, культура якої поєднує спадок латишів та лівів. Основою латиської національної кулінарії є страви холодного столу, путри, кисломолочні вироби та домашні сири. Цікаво почитати про ризький чорний бальзам. Можливо, серед ваших знайомих жіночок є такі, що упадали колись за парфумами «Rīgas ceriņi».

Кілька статей до створення: Національна бібліотека Латвії, Собор Святих Бориса і Гліба (Даугавпілс), Люція Гарута, airBaltic.

Ризькі замальовки. Андрэй Дзмiтрыеў, CC-BY-SA-3.0 https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Рыжскія_замалёўкі_30.jpg

Ризькі замальовки. Андрэй Дзмiтрыеў, CC-BY-SA-3.0

 

Литва. Дехто скаржиться, що плутає в уяві Литву і Латвію. Не піддавайтесь на вибрики психіки — просто дізнайтеся більше про Литву і її самобутність з Вікіпедії, це розрізнить Вам дві країни в пам’яті. Можливо допоможе стаття про Велике князівство Литовське (освіжіть свої знання історії) чи Тевтонський орден. Почитайте про видатних жінок Литви, серед яких Саломея Неріс, Біруте Галдікас, Даля Грибаускайте, Рута Мейлутіте.

Треба ще написати таке: Клайпедське повстання, Летувос Рітас (баскетбольний клуб), бібліотека Вільнюського університету, Віолета Урмана (оперна співачка).

Вільнюс навесні.  Julius, CC-BY-SA-2.5 https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Downtown_of_Vilnius_in_spring.jpg?uselang=uk

Вільнюс навесні. Julius, CC-BY-SA-2.5

 

Македонія. Інша частина регіону. Що Вас цікавить? Македонська культура, македонська мова, македонська музика, Національний македонський театр, македонський паспорт, географія Македонії, македонська кухня, македонський денар чи Македонія на Олімпійських іграх? У Вікіпедії щось є, а чогось немає. Не залишайтесь осторонь.

Національний театр Македонії. Stefan Didam, CC-BY-SA https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Skopje_-_Nationaltheater.jpg

Національний театр Македонії. Stefan Didam, CC-BY-SA

 

Можливості читати і писати Вікіпедію невичерпні…

About Vira Motorko

фанатка Вікіпедії
Опубліковано у Вікітижні, Конкурси | Теґи: , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар