У Києві стартує ІІІ міжнародний фестиваль фортепіанної музики — «Каштановий рояль»

Каштановий рояль-1У Києві стартує ІІІ міжнародний фестиваль фортепіанної музики — «Каштановий рояль». Заснований 2013 року як фортепіанний конкурс, «Каштановий рояль» став першим у світі музичним конкурсом, найкращі виконання з якого завантажувалися до вікіпроектів на умовах вільної ліцензії. Це буде зроблено і для цьогорічного конкурсу, тож після оголошення переможців сайт Вікісховище чекатимуть нові музичні надходження.

Цього року рамки фестивалю «Каштановий рояль» розширені й включатимуть:

  • Міжнародний конкурс юних піаністів «Каштановий рояль» — номінації «Соло», «Соло з оркестром», «Фортепіано плюс»;
  • Міжнародний конкурс для педагогів «Виконавча майстерність»;
  • Міжнародний конкурс піаністів-аматорів «Каштановий рояль». Учасники:  піаністи — аматори (дорослі та діти, які грають на фортепіано «для себе») та гранд аматори — (піаністи, які мають музичну освіту, але  працюють за іншими спеціальностями, також професійні музиканти інших спеціальностей, які грають на роялі).

Фестиваль проходитиме з 13 по 17 травня 2015 року в Києві в Домі освіти й культури «Майстер клас». А 15-го травня відбудеться концерт лауреатів 1-го та 2-го Міжнародних конкурсів «Каштановий рояль», членів журі та творчих партнерів фестивалю. Творчим партнером конкурсу є Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України, художній керівник та диригент — Микола Лисенко, який акомпануватиме учасникам номінації «Соло з оркестром».

Опубліковано у Конкурси, Культура і мистецтво | Теґи: , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар