Співпраця вікіпроектів: тиждень Вікіцитат у Вікіпедії

Вікіпедія силкується зібрати знання усього людства, але працювати над усім одразу може бути складно. Певно тому у Вікіпедії існує проект під назвою «Тематичний тиждень», який полягає у спільній праці користувачів Вікіпедії над статтями з певних тематик упродовж умовного тижня.

8 червня в українській Вікіпедії розпочався тематичний тиждень Вікіцитат. Цього разу це не просто тиждень, присвячений написанню статей на якусь тему в енциклопедії, а двостороння співпраця між двома сестринськими проектами Вікімедіа.

Вікіцитати — вільна збірка цитат, афоризмів, приказок тощо, яку може редагувати кожен. Зараз у Вікіцитатах налічується 2564 повноцінних статей.

Потреба вжити якусь цитату у користувачів виникає доволі часто, тож Вікіцитати — справді корисний ресурс. Згідно з принципами цього проекту, кожна цитата повинна мати вказане джерело, що її фіксує, щоб уникнути самовільних перекручувань.

Тиждень Вікіцитат у Вікіпедії призначений, з одного боку, для створення у Вікіпедії статей про особи та поняття, про які є статті у Вікіцитатах, для взаємозбагачення проектів, а також удосконалення вже наявних статей у Вікіпедії. З іншого боку — для створення статей у Вікіцитатах на важливі теми та про вислови значимих осіб, що має активізувати проект.

Про Вікіпедію знає більше людей, ніж про її сестринські проекти. 8 — 21 червня у Вас є нагода взяти участь у тижні Вікіцитат і дізнатися більше, водночас допомігши, збагативши ще один проект з великої сім’ї Вікімедіа. Більше про тиждень — за посиланням.

PS. Крім цього, у Вікіпедії зараз триває тематичний тиждень Башкортостану, а невдовзі розпочнеться Астрономічний тиждень. У Вікіпедії завжди цікаво! 🙂

About Vira Motorko

фанатка Вікіпедії
Опубліковано у Вікітижні | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар