У Вікіпедії триває конкурс статей «Пам’ятки України: Крим»

З 26 червня у Вікіпедії триває конкурс статей про пам’ятки Криму. На сьогодні дописувачами Вікіпедії створено близько 80 статей, кілька покращено — а це понад 1 МБ інформації.

Серед створених статей — Вілла «Ксенія»Зенонів ХерсонесМихайлівський собор (Севастополь), Генуезька фортеця (Гурзуф) та інші, яких досі не було.

Переможцем першого тижня конкурсу стала молода, але доволі досвідчена користувачка Вікіпедії Даринка Когутяк. Сім’я Даринки, брат і батько — давні активні дописувачі, відомі у Вікіпедії. Ось що говорить Даринка сама про себе:
«Мені пішов 15 рік. Зараз навчаюся в природничому ліцеї в фізико-механічному класі. Захоплююся музикою, граю на бандурі і гітарі, читаю і віршую.
У конкурсі беру участь з трьох причин. Перша — патріотична: всі якось долучаються до допомоги Україні і її армії матеріально, тому вирішила прилучитися головою в українській Вікіпедії та ще й пізнавально для себе — я більше дізналася про український Крим. Друга — сімейна: підтримати брата Миколку, якого власним прикладом повертаю до редагування. А третя — звичайна: мушу заробити собі головою новий планшет :)»

Наступає Даринці на п’яти користувач Andrew J.Kurbiko, який наразі створив найбільше статей серед усіх учасників — 45. Усього за місяць у конкурсі вже взяли участь 36 учасників.

Член журі, що перевіряє статті тиждень за тижнем, Валентина Кодола захоплено відзначає: «Тематика статей надзвичайно цікава! Перевіряю з величезним задоволенням і дивуюсь: яка ж багата кримсько-татарська культура!» Її колега Віктор Семенюк погоджується, що учасники конкурсу вносять у свої статті багато нової цікавої інформації, корисної і їм самим, і членам журі, і всім читачам Вікіпедії.

Разом з тим, у Вікіпедії триває тематичний Кримський місяць — для тих, хто має бажання написати статті поза пам’ятковою темою конкурсу. Наразі у позаконкурсному місячнику вже створено понад 130 статей: це переважно статті про селищні ради Автономної Республіки Крим, а також відомих осіб; ще близько сотні статей покращено, у тому числі про історичні події.

Конкурс «Пам’ятки України: Крим» триватиме до 31 серпня включно, і взяти участь у ньому може кожен! Ви можете обрати собі тему до душі зі списку статей, запропонованих до створення (червоні посилання — це статті, яких ще немає), зі списків підохоронних пам’яток, зі списку пропонованих статей поза конкурсом, або ж обравши її самостійно. Щоб відкрити сторінку створення статті, достатньо натиснути на червоне посилання у списку або на сторінці пошуку. Нехай Вам щастить! Дякуємо за Ваш внесок у Вікіпедію українською мовою!

Вілла «Ксенія». Автор фото — Wadco2 (CC-BY-SA-3.0) https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Simeiz_04.JPG?uselang=uk

Вілла «Ксенія». Фото завантажене в рамках фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки 2013», під час конкурсу статей «Пам’ятки України: Крим» про пам’ятку створена стаття.
Автор фото — Wadco2 (ліцензія CC-BY-SA-3.0)

Керченська фортеця. Автор фото — Investigatio (CC-BY-SA-3.0) https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Crimea_Fortress_Kerch-12.jpg

Керченська фортеця. Фото завантажене в рамках фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки 2012», під час конкурсу статей «Пам’ятки України: Крим» про пам’ятку створена стаття.
Автор фото — Investigatio (ліцензія CC-BY-SA-3.0 — можна вільно поширювати за умови вказання автора й ліцензії)

About Vira Motorko

фанатка Вікіпедії
Опубліковано у Вікітижні, Конкурси | Теґи: , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар