Як дописувати до Вікіпедії?

Вікіпедію може редагувати кожен і це дійсно просто. Допис у «Блозі одного кібера» переконливо це доводить. Головне — бажання ділитися знаннями з іншими! Поширюйте цей допис, щоб усі знали 🙂 Адже про помилки у Вікіпедії варто не лише казати, а й самостійно виправляти їх!

Блоґ одного кібера

Мене іноді питають про найелементарніші речі, тому почну з найелементарнішого. Якщо вам щось не подобається у Вікіпедії, і ви знаєте як воно повинно було бути правильно – ось як це виправляється:

Шляхи до редагування Вікіпедії Шляхи до редагування Вікіпедії

Хоча звісно не все так просто. Іноді ваші зміни можуть не прийняти, тоді варто піти на сторінку обговорення і обговорити всі питаня які виникають.

Також вам крім кнопки “[ред.]” дуже потрібні ще дві речі: сильна цікавість до чогось, і бажання розібратись, та бажання поділитись тим про що довідались з іншими. А далі – деяке знання розмітки, але це не настільки вже й обов’язково. Оформлення вас навчать, головне аби стаття відповідала правилам, тобто мала незалежні від вас джерела і не порушувала авторські права (копіпаст або переклад дозволяється лише з матеріалів під вільними ліцензіями). Тому писати Вікіпедію трохи складніше ніж скачувати реферати з інтернету. 😉 А написати вибрану статтю складніше ніж написати дипломну роботу. Тут трохи про…

View original post Ще 1 151 слово

About Vira Motorko

фанатка Вікіпедії
Опубліковано у Поточні події. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар