Польська вікіконференція: візія українців

3-5 червня майже сотня польських вікіпедистів зібралася в історичному Любліні на щорічній польській Вікіконференції, аби обговорити теперішнє й майбутнє Вікіпедії. Також уже традиційно польську конференцію відвідали українські учасники, яких цього разу було троє.

Про свою участь та враження розповідають іноземні делегати, тобто українські вікіпедисти 🙂

Володимир Дишлевук:

Одні виступи надихали, інші — стимулювали, ще інші — заохочували до діалогу та спільних пошуків вирішення якоїсь ситуації. Жваві бесіди точились і під час кава-брейків. Якщо хтось думає, що вікіпедисти — це виключно заглиблені в собі інтроверти, які мовчки сидять за комп’ютерами і набирають щось на клавіатурі, то дуже помиляється. Вікігромада є спільнотою, і “ніщо спільнотне не чуже нам”. У цьому сенсі показовою стала розповідь познанських вікіпедистів про те, що вони час від часу влаштовують собі вікі-гриль: збираються з родинами десь на природі, аби підсмажити ковбаски та розважитись. Без Wi-Fi, без ноутбуків. Просто заради того, аби разом приємно провести час.

CEE Spring 2016 (27197777410)

Слово українцям. Автор фото: Borys Kozielski, CC BY 2.0

Віктор Семенюк:

Конференція пройшла вже в традиційному форматі — разом з конференцією відбулися Загальні збори Вікімедіа Польща. Найбільше сподобалося те, що відзначено українських Вікіпедистів, які написали найбільше статей в рамках конкурсу CEE Spring 2016. Також була нагода представити і свої здобутки польським колегам. Сподіваюсь що в майбутньому українсько-польська Вікімедійна співпраця стане тіснішою, і вдасться реалізувати багато цікавих спільних проектів.

Dyskusja (27420362376)

Автор: Borys Kozielski, CC BY 2.0

Станіслав Переломов:

Насамперед, сподобалася атмосфера заходу — вільна, невимушена, неформальна обстановка, де кожен міг узяти слово прямо із зали і висловити свої думки чи зауваження з розгляданої теми. Модерація була лише в необхідних межах…Гадаю, що безперечним здобутком польських колег є створення вікірадіо – щотижневих записів розмов вікіпедистів про останні події зі світу Вікіпедії, сестринських проектів і вікіспільноти.  Зацікавив продемонстрований користувачем білоруської вікіпедії Володимиром Левоневським проект автоматичної оцінки статей за близько 100 параметрами, проект автоматичної відносної оцінки статей у різних мовних версіях Вікіпедії . Приємно, що користувачка Магалія, доповідаючи про CEE Spring 2016, відзначила і поставила за приклад роботу BaseBot українського користувача Base.

Konferencja Wikimedia Polska 1313 (13)

Автор: wpedzich, CC BY-SA 4.0

Сторінка заходу

Звіти учасників

Опубліковано у Закордонний досвід, Конференції | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар