Зареєстровано ерзянську юзер-групу

Wikimedians of Erzya language User Group logo en

Нещодавно Вікімедійний рух отримав поповнення у своїх лавах. Одним з таких поповнень стало визнання Групи користувачів «Ерзянськомовні Вікімедійці».

Основними цілями новоствореної групи є розвиток Вікіпедії ерзянською мовою, розвиток тематики регіонів, де компактно проживає народ ерзя та популяризація Вікімедійних проектів у згаданих регіонах.
Ерзя є одним з угро-фінських народів, що компактно проживають на території Республіки Мордовія та суміжних регіонах Російської Федерації. Ерзянська мова є лише однією з трьох офіційних у Мордовії, а кількість її носіїв у світі становить близько півмільйона.

Враховуючи ті труднощі, з якими сьогодні зіштовхуються носії мови задля її збереження та розвитку, особливо приємно вітати волонтерів зі створенням та визнанням групи користувачів.
«Ерзянськомовні Вікімедійці» стала другою визнаною Фондом Вікімедіа юзер-групою, після башкирської, завданням яких є розвиток регіональних мов, що поширені на території Російської Федерації. Ерзянськомовні волонтери раніше неодноразово брали участь у Вікі-семінарах фіно-угорських мов, регіональних конференціях та інших заходах.

Насамкінець, слід згадати про ерзянську Вікіпедію. Зараз там поки дуже мало статей, але хочеться сподіватися, що створення групи користувачів дасть поштовх до кращого наповнення ерзянськомовного контенту. Ви теж можете долучитися та оживити проект, підкинувши пару лопат (тобто статей ), наприклад, написавши про регіони України за прикладом існуючих статей чи про щось інше.

Вітаємо ерзянських вікіпедистів та бажаємо подальшого успіху їм у волонтерській роботі на благо розвитку вільних знань, збереження та розвитку ерзянської мови!

Опубліковано у Закордонний досвід, Поточні події. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар