Підсумки та обличчя Місяця Тернополя у Вікіпедії

Протягом березня, у рамках проету «Тематичний тиждень», вікіпедисти створювали та покращували статті про Тернопіль. Звичний формат було дещо змінено: ініціатор, Микола Василечко, перетворив місячник на справжнє змагання, переможців якого було нагороджено дипломами та призами.
Микола Василечко - 16091334

Микола Василечко — ініціатор місячника

У конкурсі, який тривав впродовж всього березня, брали участь 25 учасників. Було створено 367 статей, поліпшено 117 статей, створено 42 категорії, завантажено 90 світлин, а також додано кілька видань до Вікіджерел.

Приємно, що місцеві ЗМІ також запрошували долучатись до своєрідного марафону написання статей про місто і все, що з ним пов’язано:

«Принаймні третина написаних статей є досить добре написані. Найбільше було написано про людей, які були уродженцями Тернополя. Завдяки цьому конкурсу долучились нові автори статей», — зазначив Микола Василечко, організатор місяця Тернополя у Вікіпедії.

Було анонсовано кілька номінацій, переможців яких визначало журі (Микола Василечко, MaryankoD, Spudei та Леонід Бицюра).

8 квітня 2017 року у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулося нагородження переможців «Місяця Тернополя». Дипломи та сувеніри від Вікімедіа Україна та Тернопільської міської ради отримали переможці номінацій «За найповнішу статтю про вулицю міста», «За найповнішу статтю про пам’ятку культурної спадщини», «За найповнішу статтю про особистість, котра пов’язана з Тернополем» та «За найкращу світлину Тернополя».

Користувач:Бучач-Львів став беззаперечним переможцем у кількох номінаціях, зокрема «За найповнішу статтю про вулицю міста» (Загребелля (Тернопільський повіт)) та «За найповнішу статтю про особистість, котра пов’язана з Тернополем» (Брикович Ілярій Матвійович). Загалом вікіпедист Бучач-Львів створив та покращив близько півтори сотні статей, що допомогло перемогти у ще одній номінації — «За найповніші статті».

У номінації «За найповнішу статтю про пам’ятку культурної спадщини» переміг вікіпедист Андрій Гриценко за статтю «Погруддя Богдана Лепкого (Тернопіль)». Користувач MaksWiki (Максим Огородник) завантажив фотографію Тернопільського ставу, яка перемогла у номінації «За найкращу світлину Тернополя». Заохочувальні призи «За найповніші статті» отримали користувачі G.Tuono, Педагог Світлана та Дми88.

Нагородження переможців Місяця Тернополя і відкриття виставки світлин

Учасники церемонії нагородження. Фото Миколи Василечка, CC BY-SA 4.0

Сторінка місяця у Вікіпедії

Опубліковано у Вікітижні, Конкурси, Поточні події, Публічні заходи | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар