Веломісяць у Вікіпедії: перегони, де виграють усі!

22 серпня в українській Вікіпедії стартував Веломісяць. Які результати принесла більше ніж половина конкурсної дистанції і в кого є шанси стати її рекордсменом? Відповідають організатори конкурсу статей.

Наближається до свого завершення Веломісяць-2017 — конкурс статей в українській Вікіпедії, присвячений велотематиці. За 24 дні до конкурсу долучилось понад 20 учасників. Вони створили та доповнили 167 статей у Вікіпедії! Приємно вражає наскільки широко учасники охопили велотему: створено серію статей про відомі міжнародні велозмагання (включаючи найелітніші) та велогонщиків, також кілька про українські велозаїзди — місцевого значення чи просто благодійні, описано велосипеди про існування яких знають точно не всі: велодрездина, військовий велосипед, веслувальний велосипед, біговел, а також з’явились статті про легендарні моделі: велосипед “Турист”. Учасники також додали статті, що стануть у нагоді велосипедисту-початківцю: Список виробників велосипедів, Список велотермінів і такі, що є важливими для веложиття жителів українських міст: велоінфраструкутра Львова, велоінфраструктура Тернополя, Nextbike, велопарковка.

Але теми до написання аж ніяк не закінчились! До кінця конкурсу залишилось трохи більше як тиждень (подовжено до неділі 24.09.2017 включно) і кожен з читачів цього допису може взяти участь в ньому і здобути призове місце! Окрім цього, кожен з учасників, що напише хоч одну статтю, отримає сувенір від Вікімедіа Україна, а щоб зайняти призове місце, потрібно не так вже й багато: достатньо буде і півдесятка статей (якщо динаміка кількості та активності учасників залишатиметься на теперішньому рівні)! Серед велотем, які чекають на своїх авторів-редакторів в українській Вікіпедії — велорекорди, велоспорядження, українські велогонщики, велоінфраструктура окремих міст, різні велозаходи, велоорганізації. Немає статей про велосотки та двохсотки (Київська, Львівська, Одеська), про київський велозавод ARDIS, ще не про всі велодроми України написано. Долучайтесь! Тільки разом ми можемо зробити навколишнє життя більш велосипедним, а отже більш здоровим! Чекаємо вас, нові учасники!

Сторінка Веломісяця http://velo.wikipedia.org.ua

Monowheel

Моноцикл. Автор фото: Postdlf, CC-BY-SA-3.0

Davide Rebellin, Paris-Nice 2008

Париж-Ніца 2008. Автор фото: Dacoucou, CC-BY-SA-3.0

Bundesarchiv Bild 183-82750-0130, Friedensfahrt, Fahrerfeld

Велогонка миру 1961,Bundesarchiv, Bild 183-82750-0130 / CC-BY-SA 3.0

Tied 87554

Велосипедний замок. Автор фото: rosmary CC BY 2.0

Опубліковано у Конкурси | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар