Підсумки Веломісяця у Вікіпедії

Нещодавно в українській вікіпедії завершився Веломісяць-2017 — конкурс з написання статей на велотематику. Переможцем став користувач Олександр Тагаєв, який створив 117 статей в українській Вікіпедії під час конкурсу. Він також став автором найбільшої статті конкурсу —  про велогонщика Грега Лемонда.

Не менш цікава й інша статистика конкурсу:

  • На сторінці місяця було запропоновано список з близько 140 статей до написання і понад 80 з них було створено учасниками
  • Всього 27 користувачів стали авторами статей для Веломісяця, 4 з яких зареєструвались у Вікіпедії під час конкурсу. Серед призерів конкурсу є один з таких новачків!
  • Під час конкурсу створено та покращено 229 статей і ще 2 після, створено 5 категорії у Вікіпедії, 3 статті у Вікіцитатах, завантажено не менше 50 зображень
  • Більша частина статей — про велоспорт: велогонщиків, змагання, заїзди, тури.
  • Вперше з’явились статті про велоінфраструктуру в українських містах, про велорухи, з’явились корисні списки виробників велосипедів та деталей велосипеда, про типи велосипедів та конкретні популярні моделі тощо.

Конкурс продемонстрував значний потенціал велосипедистів-дописувачів і збагатив українську Вікіпедію велотематикою!

Перелік створених статей та їх авторів шукайте на сторінці місячника.

Церемонія нагородження переможців відбудеться в неділю, 29 жовтня, о 14:00, у Першій Львівській Медіатеці, вул. Мулярська, 2а. Вхід вільний, запрошуємо всіх! Подія у Facebook.

Велоінфраструктура Тернополя - Велопарковка біля Тернопільської обласної бібліотеки для дітей - 17098631

Велопарковка біля Тернопільської обласної бібліотеки для дітей у Тернополі.      Автор фото: Микола Василечко, CC-BY-SA-4.0

Lviv girls cycling parade

Щорічний жіночий велопарад у Львові (30.09.2017). Автор: YuriyTer, CC-BY-SA-4.0

;

About tiredducky

Шукаю і знайду
Опубліковано у Вікітижні, Конкурси, Оголошення, Поточні події | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

1 Responses to Підсумки Веломісяця у Вікіпедії

  1. Сповіщення: У Львові нагородили переможців Веломісяця у Вікіпедії | Вікімедіа Україна

Залишити коментар