Українська Вікіпедія сягнула позначки 800 тисяч статей

На початку доби 11 липня, завдяки редакторам-волонтерам було досягнуто чергову віху на шляху до розбудови світу, де кожен має доступ до всієї суми знань людства. Кількість статей в українській Вікіпедії перетнула позначку 800 000!

На 15-му році існування Вікіпедії українською мовою, кількість статей в ній впевнено наближається до мільйона. «Радіальна базисна функція» — ювілейна, 800-тисячна стаття, розкриває поняття одного з розділів математики. Статтю створив Дмитро Власенко, кандидат фізико-математичних наук, викладач Кафедри теоретичної та прикладної інформатики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. «До редагування мене спонукає саме життя.  Не можу байдуже сприймати, коли у Вікіпедії немає статті про якісь базисні наукові поняття, в той же час важливим є й покращення якості статей, що вже існують. Останньому я здебільшого і присвячую свою активність у Вікіпедії», — коментує Дмитро.

З 2013 року Дмитро зробив тисячі редагувань у Вікіпедії та вже кілька років залучає до цієї роботи студентів, які за статтю у можуть отримати додаткові бали з курсів.

Українська Вікіпедія — найбільша в історії енциклопедія українською мовою. Вона посідає 16-те місце за кількістю статей серед усіх мовних розділів Вікіпедії. Однак в середньому лише 2700 зареєстрованих користувачів є активними, тобто здійснюють протягом місяця щонайменше одне редагування. Щомісяця сторінки української Вікіпедії у середньому переглядають понад 40 мільйонів разів.

Головною метою Вікіпедії є накопичення та систематизація знань з усіх сфер життя людини та передача їх у вільній формі, якими може скористатися або доповнити кожна людина, яка має доступ до Інтернету.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» проводить конкурси та тренінги, спрямовані на залучення нових редакторів, зростання кількості та якості статей української Вікіпедії. Учасники останніх конкурсів статей CEE Spring, присвячений країнам Центральної і Східної Європи, та «Вікі любить музику»  створили та поліпшили понад 2500 статей.

Опубліковано у Прес-релізи, Статистика. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар