Цьогорічна міжнародна конференція CEE Meeting шукає волонтерів

Конференція CEE Meeting 2018 пройде у Львові і буде вже сьомою за ліком. Вікімедійці з Центральної та Східної Європи (скорочено CEE) разом становлять найбільше і найдружніше регіональне об’єднання редакторів Вікіпедії та її сестринських проектів, тому до проведення найважливішого міжнародного заходу ставляться серйозно.

Для розгляду заявок на проведення конференції утворено спеціальний комітет. Цього разу комітет розглядав дві кандидатури – Сербії та України. Слід зазначити, що обидві країни вже приймали у себе CEE Meeting: перша регіональна зустріч відбулась у Сербії (Белград, 2012), а третя – в Україні (Київ, 2014). Також зустрічі представників Центрально-східноєвропейського регіону відбувались у Словаччині, Естонії, Вірменії та Польщі.

У змаганні між Белградом та Львовом право на проведення заходу надали все ж таки українському місту.

Конференція відбудеться 13—15 жовтня 2018 у бібліотеці Українського католицького університету — Центрі Митрополита Андрея Шептицького. На неї запрошено близько сотні вікімедійців з різних країн.

З метою організації заходу ГО «Вікімедіа Україна» сформувала команду, до складу якої увійшли як організатори попередніх конференцій на території України, так і волонтери з приймаючого міста та новачки Вікімедійного руху, що бажають долучитися. На попередній зустрічі у Варшаві українську спільноту на ній представляли лише четверо вікімедійців-членів Вікімедіа Україна, натомість цьогоріч українців буде куди більше — одна з переваг приймати міжнародний захід вдома 😉

Якщо Ви теж хочете бути корисними в організації заходу, будь ласка, заповніть цю анкету до 15 вересня.

Учасники CEE Meeting 2017 у Варшаві. Автор фото Lantuszka, вільна ліцензія CC BY-SA 3.0

Учасники CEE Meeting 2017 у Варшаві. Автор фото Lantuszka, вільна ліцензія CC BY-SA 3.0

Опубліковано у Конференції, Публічні заходи | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар