21 березня у Вікіпедію прийшла «Європейська весна»

З приходом астрономічної весни у Вікіпедії розпочинається «Європейська весна 2019» — міжнародний конкурс написання статей про держави Центральної та Східної Європи. Він покликаний поглибити знання європейців про сусідні країни,  налагодити порозуміння між спільнотами, покращити єдиний інформаційний простір.

Конкурс триватиме понад два місяці. Учасники писатимуть статті в українській Вікіпедії про культуру, науку, спорт, історію, географію та видатних особистостей з країн Центральної та Східної Європи. У цей же час, в інших мовних розділах Вікіпедії робитимуть те саме, і в тому числі створюватимуть статті про Україну.

Таким чином, ми дізнаємося більше про сусідні території та народи, з якими поділяємо спільну історію, та робитимемо це знання доступним мільйонам інших людей завдяки Вікіпедії.

Конкурс з міжнародною назвою CEE Spring проводиться уже вп’яте. У 2018 році, учасники з різних країн створили понад 9000 статей у 24 мовних версіях Вікіпедії. З них понад 2000 статей створено українською мовою, завдяки чому українська Вікіпедія стала найактивнішою з усіх мовних розділів. З 2019 року українська частина конкурсу отримала українську назву — «Європейська весна».

Проект триватиме до 31 травня 2018 року. Організатори конкурсу з кожної країни-учасниці підгодували перелік статей про свою країну, які вони вважають найважливішими. Від Австрії до Хорватії, тиждень за тижнем, запрошуємо писати про всі країни регіону в найширшому сенсі.

Найактивніші учасники отримають подарунки від організаторів. Долучайтеся!

Більше про конкурс читайте за посиланням у Вікіпедії: Європейська весна 2019, а про міжнародний конкурс — на сторінці його організаторів та у Facebook чи Twitter.

About Vira Motorko

фанатка Вікіпедії
Опубліковано у Конкурси | Теґи: , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар