Відбувся вікітренінг у Кременчуці

17—18 травня ми провели у Кременчуці вікітренінг для вчителів. Тренінги з редагування Вікіпедії, на яких новачки вчаться редагувати і створювати статті в найбільшій енциклопедії, не є новинкою. Але кожен вчитель скаже вам, що важливо закріплювати набути знання і надбудовувати нові на вже отриманих. Саме це ми і робили з десятьма відданими популяризаторами Вікіпедії в освіті — закріплювали знання про те, як коректно створювати статті, і вчилися користуватися спеціальним інструментом для слідкування за прогресом іншим.

Початок вікітренінгу. Наталія Тимків, Вікімедіа Україна (ліворуч) та Леся Крупіна, ліцей «Політ» (праворуч). Автор фото: Kotliar, вільна ліцензія CC BY-SA 4.0

Тренінг гостинно прийняв Кременчуцький педагогічний коледж імені А.С. Макаренка, а саме ліцей «Політ» при коледжі. Заступниця директора ліцею Леся Крупіна нагадала, що це не перше навчання з використання Вікіпедії у цьому закладі, що не може не радувати. Викладач зарубіжної літератури ліцею Олег Кущ вже кілька років сам залучає своїх студентів до роботи у Вікіпедії і пропагує такий вид занять серед колег. Учасниками тренінгу стали вчителі та викладачі з різних навчальних закладів Полтавської, Вінницької, Житомирської, Донецької областей.

Індивідуальна допомога. Ігор Туржанський, Вікімедіа Україна (ліворуч), Петро Сеник, Бодаквянський НВК (праворуч). Автор фото: Kotliar, вільна ліцензія CC BY-SA 4.0

У програмі тренінгу були презентації про міжнародний досвід використання Вікіпедії в освіті, практичне дотримання авторських прав та інших основ Вікіпедії, використання Панелі програм та подій для слідкування за прогресом групи учнів, суть вільних ліцензій, і навіть гра в карти — також навчальна, про вільні ліцензії.

Учасники та організатори тренінгу. Автор фото: Kotliar, вільна ліцензія CC BY-SA 4.0

Важливо було завершити тренінг, проговоривши наступні кроки й обіцянки, які дали як учасники, так і організатори тренінгу. Вчитися і вчити інших — одна з них.

Обов’язково будемо на зв’язку, щоб допомагати одне одному!

outreachdasboard statictics

Результат тренінгу, знімок екрана з програми тренінгу у Панелі програм і подій. Wiki Education, CC BY SA

Фото із заходу у Вікісховищі: Wikimedia Ukraine Training for Teachers in Kremenchuk 17-18 May 2019

About Vira Motorko

фанатка Вікіпедії
Опубліковано у Наука і освіта | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

2 Responses to Відбувся вікітренінг у Кременчуці

  1. Сповіщення: Здобутки «Вікімедіа Україна» у 2019 році | Вікімедіа Україна

  2. Сповіщення: Як вступити до громадської організації «Вікімедіа Україна» | Вікімедіа Україна

Залишити коментар