У Сумському державному університеті презентовано «Освітню програму Вікіпедії» та проект «БоГеМА»

Сергій Петров передає у дар Центральній бібліотеці Сумського державного університету видання ГО «Вікімедіа Україна»

Член Правління громадської організації «Вікімедіа Україна» Сергій Петров 20 листопада 2012 року відвідав Сумський державний університет з метою активізації роботи в рамках підписаної у березні цього року угоди про співпрацю.

Під час робочої поїздки було проведено презентації 2-х нових проектів громадської організації «Вікімедіа Україна» у сфері освіти і науки.

Для співробітників Центральної бібліотеки СумДУ було презентовано програму «БоГеМА» (GLAM), яка передбачає участь бібліотек, галерей, архівів та музеїв у справі наповнення української Вікіпедії, Вікіджерел та Вікісховища відповідно якісним енциклопедичним продуктом, джерелами та зображеннями з фондів цих установ. Крім того, було запропоновано визначити окремим напрямом в рамках цієї програми поліпшення інформаційної наповненості статей про Суми та Сумську область в україномовному розділі Вікіпедії. Під час презентації було передано до фонду бібліотеки СумДУ видання ГО «Вікімедіа Україна» – «Сокіл» та «Як редагувати Вікіпедію». У свою чергу, директорка Центральної бібліотеки СумДУ Тетяна Слабко висловила зацікавленість в участі у проекті «БІБЛІОГАМУЗ». Під час екскурсії університетською бібліотекою, яку вона провела для представника ГО «Вікімедіа Україна», було погоджено, що ближчим часом будуть опрацьовані напрямки співпраці в рамках програми. Також керівник Центру вебометрії та веб-маркетингу Дмитро Фільченко познайомив Сергія Петрова з роботою програми дистанційного навчання, яке працює в університеті.

Член Правління ГО «Вікімедіа Україна» презентує «Освітню програму Вікіпедії»

Основною метою поїздки була презентація «Освітньої програми Вікіпедії» для викладачів, студентів та аспірантів університету. Ця програма передбачає інноваційний підхід в організації навчального процесу з використанням сучасних інформаційних технологій у створенні альтернативи для студентів та аспірантів у вигляді написання та поліпшення статей до україномовного розділу Вікіпедії, а також розширення представлення університету у цій онлайн-енциклопедії. Сергій Петров висловив пропозицію, що Сумський державний університет міг би стати координатором з поліпшення статей про Сумську область з метою збільшення туристичної привабливості краю, а також пропозиції щодо участі в інших проектах ГО «Вікімедіа Україна».

Також було проведено майстер-клас з редагування Вікіпедії, під час якого зав’язалася дискусія з питань критеріїв значимості, проблем якості інформації україномовної Вікіпедії, джерельної бази, а також механізмів технічного впровадження проекту в життя. Підсумком дискусії став заклик до редагування та поліпшення якості україномовного розділу Вікіпедії.

Нагадаємо, що у березні 2012 року Сумський державний університет став першим українським вищим навчальним закладом, який долучився до освітніх ініціатив Фонду Вікімедіа та його регіонального відділення в Україні – громадської організації «Вікімедіа Україна». Наразі створено окрему сторінку проекту, яка перебуває в процесі наповнення.

Також читайте інформацію про презентацію на сайті Сумського державного університету.

  • Зазначення авторьких прав на зображення: всі  зображення авторства  Kharkivian під ліцензією CC BY-SA 3.0 з Wikimedia Commons.
Опубліковано у Наука і освіта, Проекти з партнерами, Публічні заходи | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

1 Responses to У Сумському державному університеті презентовано «Освітню програму Вікіпедії» та проект «БоГеМА»

  1. nickispeaki коментує:

    Вітаю! 😉

    Подобається

Залишити коментар