Підписано меморандум про співпрацю з Львівською національною музичною академією

ректор ЛНМА Ігор Пилатюк і заступник голови Правління ВМУА Андрій Бондаренко при підписанні угоди. Фото – Юрій Булка

19 лютого ректор Львівської національної  музичної академії Ігор Пилатюк  підписав меморандум  про співпрацю з Вікімедіа Україна.

Меморандум передбачає широкий спектр співпраці.  Окрім практики написання статей  для Вікіпедії в якості однієї з форм самостійної роботи, яка незабаром повинна стати звичною для всіх вишів, з якими ВМУА вже уклала угоди про співпрацю, в меморандумі передбачено і сприяння специфічним для музичного вишу формам співпраці – публікаціям аудіо- та відозаписів з концертів викладачів та студентів консерваторії, а також  нотних і музикознавчих текстів.

Ректор ЛНМА Ігор Пилатюк підкреслив важливість впровадження новітніх технологій та засобів комунікації в освітньому процесі, а також відзначив виключну роль в цьому процесі молодих фахівців.

Нагадаємо, що систематична співпраця з ЛНМА була закладена ще восени 2011 року –  тоді у львівській консерваторії було проведено перший віківишкіл,  а в грудні 2012 для проектів Вікімедіа студентами консерваторії були записані твори М. Лисенка.   Однією з важливих складових співпраці може стати і участь консерваторців у проекті “Світова класика – українською“, завдяки якому, зокрема, 17 лютого опера “Сокіл” Д.Бортнянського звучала українською в Дрогобичі.

Опубліковано у Поточні події, Проекти з партнерами. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар