Зустріч дипломатів та вікіпедистів: Підсумки Місяця української дипломатії у Вікіпедії

У квітні ми оголосили про початок співпраці із Міністерством закордонних справ України. Спільно ми визначили два напрями співпраці: наповнення української Вікіпедії інформацією про українську дипломатію, а також розвиток тем про Україну в інших мовних розділах.

У межах першого напряму ми провели в українській Вікіпедії онлайн-марафон «Місяць української дипломатії» у травні. Розповідаємо про його підсумки, зустріч вікіпедистів із міністром закордонних справ та плани майбутньої співпраці.

Місяць української дипломатії в українській Вікіпедії став першим великим проєктом, який «Вікімедіа Україна» організувала разом із МЗС. Він проходив протягом травня 2020 року і допоміг залучити майже 200 створених і поліпшених статей до україномовного розділу Вікіпедії.

У межах цієї кампанії учасники та учасниці писали про:

За результатами кампанії у Вікіпедії з’явилося майже на 200 статей більше про різні аспекти української дипломатії, над якими працювали близько 25 людей. Учасники проєкту робили також й іншу корисну роботу: наприклад, користувач Perohanych поліпшив категоризацію у понад 300 статтях про дипломатію. Детальні результати та список усіх створених статей дивіться тут.

За результатами Місяця української дипломатії ми визначили п’ять переможців — учасників, які додали найбільше інформації до Вікіпедії у рамках Місяця української дипломатії (і при цьому не порушували правил Вікіпедії та тематики проєкту). Ними стали користувачі Artemis Dread, NV, Tohaomg, VladyslavLesyuk та Боровіков Олексій.

«Вікімедіа Україна» та Міністерство закордонних справ нагородили переможців окремим призами, а також запросили на зустріч із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, що пройшла 30 червня.

У зустрічі із міністром змогли взяти участь три із п’яти переможців — Антон Обожин, Валентин Нефедов та Володимир Шилін. Також у зустрічі взяв участь менеджер проєктів «Вікімедіа Україна» Антон Процюк як представник організаторів спільного проєкту.

Відеорепортаж із зустрічі вікіпедистів із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою
Зустріч із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою (Фото: Міністерство закордонних справ, CC BY-SA 4.0)
Зустріч із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою (Фото: Міністерство закордонних справ, CC BY-SA 4.0)

Місяць української дипломатії у Вікіпедії — це лише перша стадія нашої співпраці із Міністерством закордонних справ. Як ми анонсували раніше, ми також спільно прагнемо покращити висвітлення України різними мовами у найбільшій онлайн-енциклопедії світу.

У кінці квітня ми вже провели серію вебінарів про Вікіпедію для працівників українських посольств за кордоном, у яких сумарно взяло участь близько 130 людей. Зараз плануємо наступні спільні проєкти. Зокрема, збираємося розвивати ініціативи із висвітлення України у мовних розділах Вікіпедії різними мовами.

Стежте за нашими анонсами і долучайтеся!

Читайте також:

Опубліковано у Вікітижні, Проекти з партнерами. Додати до закладок постійне посилання.

1 Responses to Зустріч дипломатів та вікіпедистів: Підсумки Місяця української дипломатії у Вікіпедії

  1. Сповіщення: Здобутки «Вікімедіа Україна» у 2020 році | Вікімедіа Україна

Залишити коментар